Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon 8. Olağan Kongresi'nde terör örgütü için yolun sonuna gelindiğini yineleyerek, "Çatışmanın şiddetin istikrarsızlığın tarihe karıştığı terörsüz Türkiye hedefimize gönül birliği içinde mutlaka ulaşacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine , "Trabzonlular'a buradan selam ediyorum. Sizlerin şahsında şu an kalbi bizimle atan bütün uşaklara sevgilerimi en derin muhabbetlerimi gönderiyorum." diye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden önce Trabzon'a geldiğini hatırlatarak, "Trabzon bir kez daha tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana yaptı. Size olan güvenimizi boşa çıkarmadınız. Ben de işte bu salonda tekrar söylüyorum. Allah ömür verdikçe son nefesimize kadar Trabzon'a hizmet edecek, canla başla çalışacağız." ifadesini kullandı. Trabzonlulara seslenen Erdoğan kentin Yavuz Sultan Selim'i hakanlığa hazırlayan, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu şehir olduğunu hatırlattı.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİMİZE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele konusunda Türkiye'nin terörsüz bir ülke haline geleceğini söyledi. Erdoğan, terör örgütü için yolun sonuna gelindiğini yineleyerek şunları kaydetti:
"Çatışmanın şiddetin istikrarsızlığın tarihe karıştığı terörsüz Türkiye hedefimize gönül birliği içinde mutlaka ulaşacağız. Bunun için çok kapsamlı her adımı incelikli düşünülmüş bir politika yürütüyoruz. DEAŞ terör örgütünü de bozguna uğrattık. Terör örgütü için yolun sonu geldi. PKK'nın Suriye uzantısını sınırımızdan uzaklaştırdık. Emperyalistlerin oyununa gelmeyeceğiz. Bu topraklarda fitne yetiştirmek isteyenlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz. Biriz, beraberiz, hepimiz kardeşiz. Bizim aramıza hiç kimse giremeyecek. Hiç kimse bizim kadim birlikteliğimizi bozamayacak. Terör belasını da ortadan kaldırarak inşallah hedefe daha seri bir şekilde ulaşacağız."