Çöplerden kağıt ve hurda toplayarak hayata tutunmaya çalışan 22 yaşındaki Aslan Kalkay'In çöp konteynerinde bulduğu altınlar hayatını değiştirdi.

Aslan Kalkay, yaklaşık 8 yıl önce Mardin’den çalışmak için önce Marmaris’e ardından Bodrum’a geldi. Geceleri Paşatarlası sahilinde uyuyup, gündüzleri çöp toplayarak geçimini sağlayan 22 yaşındaki genç, önceki gün sabah saatlerinde bir çöp konteynerinde siyah bir poşet buldu.

Poşetin içinden 6 çeyrek altın, 1 yarım altın, 2 altın zincir ve bir Osmanlı tuğralı madalyon çıktı. Kuyumcuda altınların gerçek olduğunu öğrendikten sonra doğruca polis merkezine giden Kalkay, altınları polise teslim etti.

Dürüstlüğüyle takdir toplayan gence Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli sahip çıktı. Polis memurları kendi aralarında topladıkları parayla Kalkay’ın temel ihtiyaçlarını karşılayarak, ona bir cep telefonu aldı. İlçe Emniyet Müdürü Darendeli ise Kalkay’a iş ve barınma imkanı sağladı.

Darendeli’nin girişimleri sonucu Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki bir restoranın sahibi olan Murat Fatih Yıldız, Kalkay’ı işe aldı ve garsonluk eğitimi vermeye başladı.

Yeni hayatına ilk adımını atan Aslan Kalkay, "8 yıllık sokak hayatım sona erdi, artık düzenli bir hayatım var. Polis arkadaşlar ve Murat Bey sayesinde çalışıyor ve barınıyorum. Bu herkesin yapması gereken bir şeydi. Haram lokma yemedim, helalden şaşmadım." dedi.

Kalkay, altınları teslim ettikten sonra böyle bir dönüşüm beklemediğini ifade ederek, "Karakola sadece teslim edip çıkacağımı düşünmüştüm. Ama bana çok sahip çıktılar. Şimdi evim, işim ve telefonum var. Herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.